"Влаштував піар, але все спустив на гальмах": Жданов дав прогноз, чи нападе Лукашенко на Україну

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зменшив свій запал. Військові навчання завершені, мобілізація не відбулася, а вагони боєприпасів Мінськ віддав Росії, передають Патріоти України.

Він влаштував піар, а тепер вирішив здати назад. Однак загроза з боку білоруської держави залишається - окупанти пригнали туди розвідувальний літак А-50. Такий крок може свідчити про підготовку ворога до нових ракетних ударів по Україні з території РБ. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Як повідомляє ТСН, він розповів про те, що Лукашенко наразі трохи заспокоївся і не воюватиме проти України. Він влаштував піар, проте до рішучих дій справа не дійшла."Лукашенко наразі трохи заспокоївся. Одні навчання вони закінчили 9 липня, як і планували. Мобілізація не відбулася. Вони сповістили військовозобов'язаних, проте нікого не призвали. Плюс сто вагонів боєприпасів Білорусь віддала Росії. Наразі Білорусь передає техніку в довгострокове зберігання Росії. Напередодні війни ніхто не роздає боєприпаси, тому що з чим ти воюватимеш, це ще раз показує, що Лукашенко влаштував піар, але все спустив на гальмах. Вже і про ядерну зброю Лукашенко забув. У Білорусі ситуація стабільна, за винятком перебування там російських військ", - пояснив ситуацію Експерт.

Втім, Олег Жданов підкреслив, що окупанти РФ привезли до Білорусі літак А-50, який займається радіолокаційною розвідкою. Ситуація може сигналізувати про підготовку Росії до нових ракетних ударів по Україні з території Білорусі.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...