Влаштував постанову: Кадиров похвалився, що його діти воюють проти України, і показав відео "бою"

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його неповнолітні діти нібито воюють проти України. Він також показав відео "бою" його синів.Відповідний ролик з’явився в Telegram-каналі Кадирова. Синам Кадирова Адаму, Елі та Ахмату 14, 15 та 16 років. передають Патріоти України.

Глава Чечні стверджує, що вони "відвідали лінію фронту", де на даний момент "йдуть запеклі бої". "Ахмат, Елі та Адам пробралися впритул до позицій противника і забезпечили вогневе прикриття бійцям, що наступали", – зазначив Кадиров.

На самому відео зафіксовано, як підлітки ведуть вогонь з гранатомета. Їм також дали зробити постріли з інших видів зброї.

Примітно, що Конвенція ООН про права дитини, ратифікована Росією, зобов'язує держави вживати всіх можливих заходів для забезпечення того, щоб особи, які не досягли 15-річного віку, не брали прямої участі у військових діях.

При цьому російські офіційні особи, які відповідають за права дитини, досі не коментували заяви Кадирова про відправлення своїх синів на війну.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...