Власні "аналовгонет" скінчились? Російських військових почали навчати на північнокорейських САУ

Країна-терорист Росія продовжує отримувати військову допомогу від інших диктаторських режимів, зокрема, від Північної Кореї. Нещодавно окупанти розпочали підготовку на північнокорейських самохідних артилерійських установках. Загарбники проводять навчання у Саратові. Про це в Telegram повідомляє військовий рух українців та кримських татар "Атеш", передають Патріоти України.

Агент руху зі складу окупаційної армії РФ повідомив, що на базі відновленого Вищого артилерійського командного училища в Саратові розпочалася підготовка артилеристів на північнокорейських самохідних артилерійських установках (САУ). В "Атеш" зазначають, що це демонструє нездатність РФ самостійно виробляти та ремонтувати у необхідних кількостях власне важке озброєння.

Агенти руху попередили, що постачання САУ свідчать про зростання ролі КНДР у війні Росії проти України. На озброєння Північної Кореї кілька видів самохідних артилерійських установок. Згідно з відкритими даними, КНДР володіє сотнями одиниць 122-мм Chuchepo M-1991 та Tokchon M-1981, а також 130-мм Tokchon M-1991.

Крім того, Північна Корея має на озброєнні 170 мм САУ Koksan. Також Пхеньян може володіти 155 мм установкою, яка є копією китайської САУ PLZ-45.

У серпні кремлівські пропагандисти заявляли, що у Саратові відкрили Вищу артилерійське командне училище. В училищі на перший курс прийняли 291 курсанта, серед них 138 учасників війни проти України.

Саратовські чиновники писали, що на території закладу розташовані навчальні корпуси, спортивний комплекс, стадіон, смуга перешкод, гімнастичний містечко, майданчик для рукопашного бою, полігон та стрільбище. Заклад розташований за адресою Саратов, вул. Артилерійська, 2.

Росіяни теж будуть дуже "вдячні": Путін вирішив провчити Токаєва за відмову від вступу Казахстану до БРІКС

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:30

Глава кремлівського режиму Володимир Путін знову продемонстрував свою мстивість, вирішивши «покарати» президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва за відмову від вступу його країни до БРІКС. Для цього він укотре використав важелі економічного впливу, що...

"У ЗСУ не вистачає...": Нардеп від "Слуги народу" прокоментував слова Залужного щодо мобілізації жінок

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 12:15

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко прокоментував слова ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ймовірності мобілізації жінок у військо. Нардеп зазначив, що в Збройних силах України є багато посад, які потребують кваліфікова...