Власний консул радить їм просто... платити штрафи: Російські туристи застрягли в Таїланді та поскаржилися на проблеми через санкції

Російські туристи, які масово не можуть вилетіти в РФ з відпочинку у Таїланді, поскаржилися на проблеми, які в них виникли через санкції. Мандрівники не можуть розрахуватися картками, обміняти свої рублі, які, до речі, знецінилися, та отримати дозвіл на продовження перебування в країні. Про це повідомили пропагандисти з "РІА новости" та TourProm, передають Патріоти України.

Цікаво, що влада ніяк не може допомогти своїм громадянам, тому в росіян виникає все більше питань до чиновників. На думку однієї з російських туристок, її співвітчизники потрапили в таку ж ситуацію, як в 2020 році, в час коронавірусних обмежень, проте з однією відчутною різницею – уряд Таїланду та місцеві мешканці тепер не рвуться їм допомагати.

Громадянка РФ пояснює це тим, що два роки тому Таїланд очікував хвилю туристів з Росії після закінчення пандемії, а зараз, в світлі введених санкцій місцева влада вже на це не розраховує.

"Мабуть, тайці зрозуміли, що російського сезону не буде, тому отримати по 1900 бат за продовження віз – це їх останній шанс. А 1900 бат тепер на рублі 7600 руб. А якщо сім'я 2-3 особи? Це при тому, що карти не працюють", – йдеться в коментарі.

Загалом, росіянка виокремила три головні проблеми, які спіткали її після відміни рейсів:

1. Рубль подешевшав та до бату, національної валюти Королівства Таїланд, курс став невигідний – 1:4. При цьому ціни залишилися на тому ж рівні;

2. Зняти готівку з карток, щоб розрахуватися в готелях та магазинах, росіяни не можуть, тому що вони відключені від системи Swift, платіжних систем Mastercard та Visa;

3. Навіть якщо є готівкові рублі, в Таїланді вони нікому не потрібні. Їх не міняють.

Повідомляється, що з продовженням віз у росіян в Таїланді також виникли неабиякі проблеми. Тільки в Паттайї десятки людей вже втратили легальний статус перебування після закінчення віз та 30-денних штампів, пишуть пропагандисти.

"Ми звернулися до посольства Росії з проханням видати нам листи до імміграційної поліції, щоб за цими листами продовжити візи, але нам не змогли допомогти. Поліця приймає такі листи лише на острові Пхукет, де їх видавало російське генеральне консульство", – пояснили туристи з РФ.

Окрім цього, тим мандрівникам, що змогли в перші дні отримати продовження, для легального перебування потрібно вказати тимчасове місце проживання (зазвичай під час відпочинку вказують готель), але після виселення це стало для росіян проблемою.

"Підтвердити адресу проживання, наприклад, якщо людей розселили в орендованому кимось із росіян будинку або квартирі, швидко не виходить. Це треба вмовляти власників, бо від орендаря такого листа-підтвердження не приймуть", – йдеться в коментарі.

Генеральний консул порадив застрягнувшим громадянам РФ при виїзді з Таїланду, коли це вдасться, сплатити штраф за нелегальне перебування в країні понад термін віз та дозволів. З його слів, це єдиний спосіб законно вирішити питання.

У РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...