Влучання біля трьох ядерних реакторів: "Енергоатом" повідомив про наслідки прильоту на Південноукраїнську АЕС

Російський ядерний тероризм на Миколаївщині - сьогодні вночі окупаційна армія РФ обстріляла Південноукраїнську атомну електростанцію, передають Патріоти України.

Ракета впала за три сотні метрів від ядерних реакторів і через потужний вибух відключилися три високовольтні лінії електропередач, йдеться в ТСН.

На деякий час вимкнулось світло. Ударна хвиля пошкодила будівлі АЕС, вилетіли понад сто вікон. А на місці удару залишилась ось така вирва диаметром 4 метри, і два метри завглибшки.

Нині енергоблоки Південноукраїнської АЕС працюють у штатному режимі, зауважень до обладнання та персоналу, який його експлуатує, немає.

В ексклюзивному коментарі ТСН президент "Енергоатому" Петро Котін повідомив, якби рашисти атакували АЕС вдень, наслідки були б з людськими жертвами.

«270 метрів там від трьох ядерних реакторів. Такої потужності вибух він пошкодив контакти, які захищають ядерний реактор. Окрім ядерного тероризму ніяк по іншому охарактеризувати це не можна. Вони не збираються припиняти свої терористичні дії. Вони зараз фактично почнуть напади і на атомні електростанції», - заявив президент «Енергоатому» Петро Котін.

Наразі проводиться експертиза щодо того, чим саме стріляли окупанти. "Енергоатом" вже звернувся до МАГАТЕ.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...