"Вмію говорити "ні", а це не всім подобається": Аваков уперше розповів про причини своєї відставки

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, як повідомив президенту Володимиру Зеленському про свою відставку і чому він це зробив. Про причини цього рішення він вперше оголосив публічно в ефірі телеканалу "Україна 24", передають Патріоти України.

За словами Авакова, президент Зеленський довірив йому посаду міністра внутрішніх справ, як компетентній людині, яка “може робити свою справу”. "Я пропрацював два з гаком роки, доки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. Це спричинило відставку. Я не хочу брати участь у деяких речах, з якими не згоден”, - повідомив ексміністр.

Аваков натякнув на свою принциповість, зауваживши, що в межах своєї професійної компетенції завжди наполягає на своїй думці. “Я вмію говорити "ні", а це не всім подобається. Я кажу "так не можна", а це не всім подобається”, - пояснив він.

На думку Арсена Авакова, тепер виконавча влада зосереджена на Офісі президента і відсутність балансу становить гігантську проблему. Таку ситуацію він пояснює великим мандатом довіри, який отримав від 73% виборців президент Зеленський. Саме про це, за його словами, він і говорив з очільником держави, коли повідомляв про свій намір покинути посаду міністра.

"Ми сіли і переговорили з президентом – дуже відкрито. Я сказав йому: це за вас голосували 73%, це на вас відповідальність, тому я жодною мірою не хочу дискутувати і не маю права. Моя думка така, ваша – така. Правильно мені йти у відставку, а вам намагатись знаходити інші рішення", – розповів ексміністр.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...