ВМС США випробували в морі лазерну зброю: Mark 2 MOD 0 підтвердив високу ефективність

150-кіловатний лазер вразив малу надводну ціль, котра імітувала атаку на десантний корабель ВМС США Portland. В недалекому майбутньому ця дешева і ефективна у використанні зброя буде здатна збивати гіперзвукові ракети противника.

ВМС США провели випробування нової лазерної зброї Mark 2 MOD 0 проти наземної цілі. Про це повідомили американські ЗМІ із посиланням на дані Пентагону, зазначають Патріоти України.

Випробування пройшли в Аденській затоці між Єменом та Сомалі. Корабель ВМС США USS Portland за допомогою нової розробки успішно вразив ціль. Саме цей корабель із 2018 року використовується Пентагоном для оснащення передовими технологіями.

"Лазерна система Mark 2 MOD 0 на борту Portland успішно вразила статичну наземну ціль", - повідомили у ВМС США. Попередні випробування установки відбулися у 2020 році. Американцям вдалося успішно вразити безпілотник у Тихому океані.

Передбачається, що невдовзі нову зброю почнуть застосовувати проти безпілотних човнів гуситів (воєнізоване угрупування шиїтів-зейдитів, яке діє на території Ємену). Єменське угруповання в Червоному морі використовує кораблі-камікадзе для підриву цілей.

Довідка: Mark 2 MOD 0 – це високоенергетичний твердотільний лазер потужністю 150 кіловат. Його розробила воєнно-промислова компанія США Northrup Grumman. Установка здатна завдавати фізичних ушкоджень цілям, моментально виводячи їх із ладу. Це справжнє передове озброєння, яке встановлює нові правила сучасної війни. Раніше Діалог.UA повідомляв, що США зазнали найновішої високоточної авіабомби GBU-72.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...