ВМС України: "Лагуна" перейшла до стадії заводських ходових випробувань

Середній розвідувальний корабель ВМС України за темою «Лагуна» перейшов до стадії заводських ходових випробувань

«Лагуна» перейшла до стадії заводських ходових випробувань

Про це у коментарі для Телерадіостудія «Бриз» МО України розповів начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук.

Завершується підготовка до старту державних випробувань середнього розвідувального корабля, які мають розпочатися у грудні 2020 року.

28 серпня середній розвідувальний корабель ВМС України за темою «Лагуна» вийшов у море на черговий етап випробувань, що стало другим самостійним виходом корабля з моменту прибуття в Одесу, де він добудовується.

Корабель дообладнується на підприємстві «Судноверф Україна», 30 січня 2020 року вперше самостійно вийшов в море на ходові випробування.

Корабель проєкту «Лагуна» було закладено на заводі «Кузня на Рибальському» та спущено на воду 23 квітня 2019 року.

У жовтні 2019 року корабель у сухому доці завершив перехід по Дніпру з Києва до Херсона, де він вийшов з нього 20 жовтня, а на наступний день – 21 жовтня 2019-го року прибув до Одеси.

Про майбутнє будівництво нового корабля для Військово-Морських Сил ЗС України стало відомо у березні 2017-го року.

Середній розвідувальний корабель за темою «Лагуна». Серпень 2020. Фото: Думская

Тоді в ефірі одного з одеських телеканалів заступник командувача ВМС України розповів про те, якими кораблями вже цього року поповняться вітчизняні Військово-морські Сили. Там же він озвучив інформацію про спеціальне судно, що будується на заводі «Кузня на Рибальському».

502 ЕМ мав наступні технічні характеристики:

Довжина: 54,8 метра
Ширина: 9,8 метра
Водотоннажність: 1220 тонн
Швидкість: 11,6 вузла
Дальність: 7200 миль
Автономність: 28 діб
Екіпаж: 29 осіб

Корабель за темою «Лагуна» буде введений до складу ВМС ЗС України по готовності та завершенню всіх робіт і проходження необхідних етапів заводських та державних випробувань.


Джерело


Опублікував: Андрій Савчук

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...