ВМС України отримають від США перші два катери Mark VI і не тільки (фото)

Крім безпосередньо катерів, наші Збройні Сили отримають пакет сервісного обслуговування та навчання екіпажу для нових одиниць ВМСУ. Втім, коли саме ці катери прибудуть в Україну – поки невідомо.

У понеділок, 1 березня ц.р., речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу повідомив про виділення Україні нового пакету військової допомоги у розмірі $125 млн, передають Патріоти України.

"Сьогодні міністерство оборони оголошує про новий пакет допомоги обсягом $125 мільйонів у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки, що включає підготовку, озброєння та навчання, щоби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, забезпечити охорону її кордонів, а також поліпшити оперативну сумісність з НАТО", - зазначив Джон Кірбі.

Новий пакет USAI включає оплату та постачання двох патрульних катерів Mark VI, що стане основною статтею витрат, для розширення можливостей України з патрулювання та захисту своїх територіальних вод. Загалом США передати вісім таких катерів в рамках своїх зобов'язань у 2021-2024 фінансових роках.

В пакеті військової допомоги також передбачається підвищення можливостей летальності, командування й управління та ситуаційної обізнаності Збройних сил України завдяки наданню додаткових контр-артилерійських радарів і тактичного обладнання.

Окрім цього, будуть підтримані розвідувальні можливості наданням супутникових знімків та можливостей аналізу. Для забезпечення медичної допомоги українським військовим Пентагон поставить необхідне обладнання для її надання та процедур бойової евакуації.

Своєю чергою представник оборонного відомства США нагадав, що решта з переданного у цьому році траншу у розмірі $150 млн буде надана, коли Міністерство оборони у співпраці з Держдепартаментом підтвердить, що Україна домоглася значного прогресу в ключових оборонних реформах цього року, як того вимагає закон про асигнування на національну оборону.

Джерело: Defense Express

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...