Внаслідок атаки ракет й дронів Курчатов, де розташована Курська АЕС, залишився без світла. Блекаут накрив ще кілька сусідніх районів Курської області (фото, відео)

Курську область РФ потужно з неба атакували ЗСУ. Про це 9 серпня заявив виконувач обов’язків губернатора регіону Олексій Смирнов, передають Патріоти України.

Чиновник запевнив, що російська ППО "відбиває атаки". Зі слів губернатора, у Курській області збили чотири українські ракети та чотири безпілотники.

Пожежа у Курській області

У соцмережах повідомили, що росіяни скаржаться на знеструмлення у місті Курчатов, де знаходиться Курська АЕС.

Згодом Смирнов заявив, що внаслідок падіння уламків БПЛА на трансформаторну підстанцію спалахнула пожежа. Окрім Курчатова, світло зникло у Курчатовському, Октябрському, Большесолдатському, Обоянському та Біловському районах.

"Ведуться аварійні роботи. Підключення споживачів планується за резервними схемами", — додав чиновник.

Нагадаємо, 9 серпня мер Курчатова Ігор Корпунков поскаржився, що бої точаться вже за "кілька десятків кілометрів" від міста. Він також заявив про атаку ЗСУ, під час якої ППО нібито збила сім ракет. Корпунков закликав росіян не панікувати та не піддаватись на "інформаційні провокації".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...