Внаслідок обстрілів російських окупантів пошкоджений Одеський НПЗ та нафтосховище, - глава ОВА

Російські війська ракетними ударами в неділю вранці пошкодили Одеський нафтопереробний завод та нафтосховище. Про це повідомив начальник військової адміністрації Одеської області Максим Марченко.

"Вранці противник завдав ракетного удару по Одесі. Пошкоджено нафтосховище та нафтопереробний завод", – сказав Марченко у вечірньому відеозверненні, розміщеному на офіційному телеграм-каналі Одеської міської ради в неділю.

За його словами, постраждалих немає. Масштабів пошкоджень та інших подробиць про наслідки нальоту він не повідомив.

Водночас він зазначив, що СБУ затримано осіб, які фіксували місця влучення ракет. "Нами були виявлені факти, коли певні особи фіксували місця влучення ракет. Вони вже затримані СБУ і понесуть відповідне покарання", – наголосив Марченко.

Він також зазначив, що українським захисникам відомо про підготовку росіянами вторгнення з території Придністров'я, але назвав його малоймовірним найближчим часом. "Ми розуміємо, що ці дії спрямовані на сковування українських військ в Одеській області, що завадити нашим наступальним діям на інших напрямках. Напруга залишається, але найближчим часом загроза вторгнення з цього напрямку є малоймовірною", - запевнив голова Одеської ОВА.

"Наші сили оборони контролюють ситуацію в області", – наголосив він.

Зі свого боку, секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі загальнонаціонального телеефіру UAразом у неділю ввечері на питання про те, яка критична інфраструктура Одеси постраждала внаслідок ранкового обстрілу, сказав, що "ворог має наміри знищувати наші нафтопереробні заводи, і Одеси це так само стосувалося".

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...