Це не могло бути випадковістю: Внаслідок трагедії в Броварах загинуло керіництво МВС - міністр, перший заступник міністра та державний секретар

Внаслідок трагедії в Броварах загинуло керіництво МВС

Внаслідок авіакатастрофи у Броварах загинуло керівництво МВС - вони знаходились у гвинтокрилі ДСНС, повідомляє очільник Нацполіції Клименко, передають Патріоти України.

Генерал Клименко повідомив, що сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар. Всього наразі відомо про 16 загиблих, з них 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила.
22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей.

Вранці 18 січня 2023 року у Броварах Київської області розбився гелікоптер. На його борту було керівництво Міністерства внутрішніх справ, серед загиблих - міністр Денис Монастирський та його перший заступник Євген Єнін.

Вертоліт впав поряд з дитячим садком

Вертоліт впав поряд з дитячим садком на вулиці Петлюри близько 08:20. Внаслідок потужного вибуху спалахнула пожежа, пошкодження отримали будівля садка та один з довколишніх багатоквартирних будинків. На місце одразу прибули всі екстрені служби: рятувальники, медики, військові та поліція.

О 09:06 пожежу в будівлі було локалізовано на площі 500 кв. метрів, а о 09:28 - ліквідовано.

Станом на 09:16 діти, працівники садочка та мешканці прилеглих будинків були оперативно евакуйовані. Судячи з уламків, розбився гелікоптер санітарної авіації МВС України. За словами спікера Повітряних сил Юрія Ігната, йдеться про гелікоптер Super Puma, який свого часу поставили французькі партнери.

Наразі тривають роботи з розбору завалів. В одній з секцій дитсадка впало перекриття.

Як зазначив начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, дітей евакуювали до іншого дитячого садка, з ними працюють відповідні служби, складаються списки. Інформації про зниклих безвісти немає.

Скільки жертв

Станом на 10:30 відомо про 18 загиблих, у тому числі 3 дітей.

Ще 29 осіб постраждали, серед них - 15 дітей. Потерпілим надається вся необхідна допомога.

За словами прес-секретаря Національної поліції Мар'яни Реви, на борту вертольота перебували дев'ятеро осіб. Усі вони загинули. Всі інші жертви - діти та дорослі, які перебували на території дитсадка.

Як уточнили в ДСНС, на борту було 6 осіб оперативної групи МВС, включаючи керівництво Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу.

Хто загинув

Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ . Зокрема:

  • Денис Монастирський - міністр
  • Євген Єнін - перший заступник міністра
  • Юрій Лубкович - державний секретар МВС

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...