​Внаслідок застосування окупантами заборонених озброєнь у ЗСУ знову зазнали втрат на Донбасі

Супротивник в зоні бойових дій за добу кілька разів використовував озброєння, заборонене Мінськими угодами, зазначили в штабі ООС. Про це йдеться у зведенні штабу операції Об'єднаних сил, оприлюдненому у соціальній мережі Facebook, зазначають Патріоти України.

З початку поточної доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, поблизу Гранітного окупанти здійснили два обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, в напрямку Луганського двічі вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля Новотошківського – зі стрілецької зброї.

Крім того, в бік Новолуганського найманці відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів, в районі Лебединського застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, а неподалік Широкиного – станкові протитанкові гранатомети.

Біля Гранітного російські найманці за допомогою безпілотного літального апарату скинули невідомі вибухові пристрої.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям", – йдеться у зведенні.

У штабі наголосили, що на збройні провокації окупантів українські захисники відкривали вогонь у відповідь та подавили вогневі точки противника, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...