Вночі збили 100% "Шахедів": У ЗСУ розповіли про тактику російської масованої атаки (відео)

Вночі та зранку 2 січня Україна зазнала масованої атаки ЗС РФ. Деталями щодо ворожої тактики та роботи ППО в ефірі телемарафону поділився речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передають Патріоти України.

З його слів, ворог продовжує використовувати різні типи озброєння. Пізніше військові офіційно повідомлять, скільки "Кинджалів" було запущено і скільки з них вдалося знищити. Те ж стосується і крилатих ракет.

"Було багато бортів в повітрі, були пуски ракет. Багато засобів повітряного нападу полетіло в столицю", — розповів Ігнат.

Він висловив сподівання, що робота захисників неба під час цього обстрілу буде не менш успішною за роботу під час попередньої масованої атаки.

За даними Повітряних сил, вночі ЗС РФ запустили по Україні 35 дронів типу Shahed. Безпілотники розлетілись по всій території країни, але 100% з них були знищені силами ППО. Для відбиття атаки захисники неба використали різні засоби.

"Типова атака — спершу б’ють "шахедами", потім ракетами. Вони так робили минулого року, коли атакували критичну інфраструктуру", — заявив Ігнат.

Він пояснив, що ворожі ракети завжди також летять з різних напрямків. Речник нагадав, як усі запитували про початок масованих обстрілів. З його слів, от ці атаки й почалися. Росія накопичує ракети, але і витрачає їх.

"Нещодавно ворог витратив 90 ракет повітряного базування. Приблизно таку кількість вони можуть накопичувати загалом за місяць", — підкреслив військовий. Він додав, що, на жаль, країна-агресорка має ще багато ракет у запасі.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...