Щось готується? Внутрішні війська РФ помітили за десятки кілометрів від українського кордону, - CIT

Журналісти-розслідувачі помітили, що Росія продовжує зосереджувати важку військову техніку, зокрема комплекси "Іскандер", та підрозділи внутрішніх військ за десятки кілометрів від кордону з Україною, передають Патріоти України з посиланням на інтерв’ю очільника групи розслідувачів Conflict Intelligence Team Кирила Михайлова для "Громадське радіо"

Пряма мова Михайлова: "За нашими спостереженнями потрібні ще тиждень-два, аби завершити можливі підготовчі дії для потенційного масштабного наступу.

Населені пункти, куди цю техніку звозять, розташовані за десятки кілометрів від кордону Чернігівської області. Це та техніка, яка ще у квітні минулого року приїхала з Сибіру, зараз вона опинилася у Брянській області. Також ми спостерігаємо перекидання елементів 6-ї загальновійськової армії з районів Санкт-Петербургу і 2-ї загальновійськової армії, яка в основному перебуває на кордоні з Казахстаном".

Деталі: Михайлов додав, що Росія зосереджує підрозділи колишніх внутрішніх військ МВС біля кордонів з Україною. На його думку, оскільки ці підрозділи виконують поліцейську функцію, їх хочуть використовувати для контролю за шляхами, боротьби з партизанами чи патрулювання в окупованих містах.

Крім того, у CIT є докази того, що Росія завозить із інших регіонів додатково ракетні комплекси "Бук" та "Іскандер", окрім тих, що вже розташовані на території Білорусі та полігонах уздовж українських кордонів.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...