В.о. директора ДБР Венедиктова назвала "проплаченою акцією" критику сім'ями Небесної Сотні призначення адвоката Януковича куратором справи Майдану

Виконуюча обов’язки голови ДБР Ірина Венедиктова вважає, що обурення потерпілих у справах Майдану та їхніх адвокатів через призначення адвоката Януковича заступником голови бюро – це «маніпуляція» та «спланована акція». Про це вона заявила у своєму відеозверненні, оприлюдненому прес-службою Державного бюро розслідувань, зазначають Патріоти України.

Як тільки ми почали чітко виконувати вимоги закону, формувати підрозділ по розслідуванню справ Майдану з неупереджених слідчих, кожному з яких я подивилася у вічі, активізували хід розслідування важливих справ, почалася хвиля бруду. Спочатку щодо самих слідчих у справах Майдану, потім щодо призначеного керівника підрозділу. Зараз така ж сама ситуація відбувається із заступниками директора. Кожен хоче поставити свого і ставки зросли», – стверджує Венедиктова.

Вона зазначила, що вжиті всі необхідні заходи, спрямовані на недопущення конфлікту інтересів. Також Венедиктова повідомила про підписання наказів про призначення своїх заступників, проте їхні імена не назвала.

«Щодо маніпуляцій «заступник голови ДБР – адвокат Януковича буде розслідувати справа Майдану». Я не одноразово наголошувала і повторюю ще раз, щоб спільнота була впевнена в неупередженості: підрозділ по справах Майдану підпорядкований виключно директору ДБР, обов’язки якого виконую я», – наголосила в. о голови бюро.

За словами Венедиктової, в останні декілька днів проти ДБР посилилася «інформаційна атака», яка нібито пов’язана з активізацією розслідувань резонансних справ.

«Маніпуляції взагалі не бувають сумлінними, але в даному випадку відбувається добре спланована і добре профінансована акція впливу на свідомість громадян та дискредитацію громадян, однак своєї мети вони не досягнуть. Не варто звертати увагу на хвилю бруду, безглуздості й відверту брехню», – підсумувала Венедиктова.

Тим часом журналіст Станіслав Козлюк повідомляє в Facebook, що минулого тижня родини Небесної сотні разом з адвокатами ходили в ДБР, щоб розпитати про призначення Олександра Бабікова заступником голови відомства. Він працював юристом у компанії «AVER LEX», яка представляє інтереси Януковича в судах, а сам Бабіков представляє інтереси президента-втікача у кількох кримінальних провадженнях.

Рідні загиблих і постраждалих учасників Майдану стурбовані, що Бабіков отримає доступ до сотень томів справ. На це Венедиктова відповіла, що Бабіков «не особисто адвокат Януковича».

Нагадаємо, раніше Ірина Венедиктова заявила, що в ГБР не бачать перешкод у тому, щоб довірити Бабікову аудит справ Майдану.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...