"Водний геноцид" з Поклонською, Аксьоновим та іншими: Окупанти намагаються добути воду для спраглого Криму через міжнародний тиск на Київ

Російські окупанти запустити процес, результатом якого, як сподіваються ініціатори, відновлення Україною поставки до Криму дніпровської води по Північно-кримському каналу. Провідний співробітник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко розповів, що в якості агентів впливу росіяни використовуватимуть лояльних європейських політиків, зазначають Патріоти України.

"#кажете_санкції_не_працюють - Наступний хід крымских колабораціоністів по "воді" - вкидання тези про "водний геноцид" корінних народів Криму через ООН... І про російську річку Дніпро. З якої (зрозуміло хто) краде російську воду.

Сьогоднішній виступ Наталі Поклонської -- не просто так. Це початок широкої кампанії.

"....Наталья Поклонская призвала президента Украины Зеленского к «конструктивному диалогу» по днепровской воде для Крымского полуострова и направила соответствующее письмо верховному комиссару по правам человека ООН.

«Государство-член ООН Украина лишило миллионы людей базисного и неотъемлемого права на питьевую воду, создавая реальную угрозу жизни и здоровью людей, а также экологии части Юго-Восточной Европы, – написала Поклонская. – Готова к проведению дипломатических переговоров по данной теме и надеюсь на конструктивный диалог».

Депутат напомнила, что стоки реки Днепр имеют международный характер и берут своё начало с территории России, где формируется основной объём воды Днепровского бассейна, поступающей на Украину. «Как бы ни сопротивлялись националистические силы, но даже реки соединяют наши страны», – подчеркнула она.

По словам Поклонской, действия Киева создают угрозу гуманитарной катастрофы в Крыму. .... Действия Киева «вопиющим образом» массово нарушают фундаментальные права крымского населения. Реальная угроза из-за водной блокады Крыма сложилась не только для жизней и здоровья людей, но и для уникальной природы региона.

Поклонская добавила, что Крым — уникальный многонациональный регион мира, на территории которого проживает 2,4 млн человек и 170 национальностей. Среди них — несколько уникальных автохтонных народностей, численность каждой из которых не превышает 2 тыс. человек.

Украинское же государство, по ее словам, целенаправленно толкает Крым в сторону гуманитарной катастрофы, лишая жителей полуострова права на воду.

Кроме того, парламентарий исказила факт, что Северо-Крымский канал строился в 1950-х годах усилиями всего СССР, при этом Крым тогда еще не был отдан советским руководством под власть УССР. (на самом деле - начало строительство - 1961).

Из-за шести лет водной блокады Крыма украинскими властями происходит заболачивание и засоление почв, гибнут многие растения и животные, ухудшается плодородный слой почвы.

Поклонская также сравнила действия официального Киева с многомиллионными репрессиями. Украина не только нарушает Устав ООН, но прямо попирает права человека. Это грубо нарушает статью 30 Всеобщей декларации прав человека, статью 5 Международного пакта о гражданских и политических правах и статью 5 Международного пакта о об экономических, социальных и культурных правах, подытожила депутат Госдумы.

* * *

За інформацією наших джерел, наближених до представників самопроголошеного уряду Криму, "інтернаціоналізувати" проблему забезпечення Криму водними ресурсами запропонувало не кому-небудь, а керівникові АП РФ, саме оточення кримського гауляйтера С.Аксьонова

Мета -- створення сильного політичного тиску на керівництво України з боку Євроінституцій, використовуючи низку європейських політичних партій та рухів, що лобіюють російські інтереси у Єврокомісіях та Європарламенті (зокрема німецький рух «Альтернатива для Німеччини», «Народний фронт» Франції тощо).

В якості одного з варіантів запропоновано використання можливостей німецького політика Вальдемара Гердта (Waldemar Herdt), депутата Бундестагу від партії «Альтернатива для Німеччини» від Нижньої Саксонії, члена комітету з іноземних справ.

Гердт є керівником робочої групи парламенту із попередження криз та конфліктів. Цікаво, що В.Гердта висунуто кандидатом у депутати Європарламенту Від латвійської партії «Центр згоди» (керівник Ніл Ушаков, представляє інтереси російськомовного населення Латвії, яка не зважаючи на заборону іноземного фінансування латвійських партій, приховано фінансується російськими державними структурами).

В.Гердт, 1962 р.н., народився в Кустанайській області Казахстану, підтримує плідні зв’язки з низкою російських політиків, дружить родинами з Олексієм Навальним, контактує з депутатом «Державної Ради» Криму Юрієм Гемпелем (керівник організації «Відергебурт», заступник голови комітету з питань міжнаціональних відношень, активно контактує з керівництвом УФСБ РФ по Республіці Крим) та є впливовим лобістом російських політичних інтересів у ФРН.

Наразі низка лобістів в органах влади Німеччини задіяна в сприянні процесу пом’якшення санкційного тиску на Москву, зокрема у відміні т.зв. «кримського пакету».

Одним з елементів зазначеної стратегії стане саме активна інформаційна компанія, спрямована на звинувачення української сторони у створенні «водної проблеми» в Криму, яка буцімто безпосередньо відобразилась на життєдіяльності місцевого населення та може слугувати передумовою масштабного конфлікту, ініціатором якого буде визначено саме Україну".


Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...