Воду з криниць пити небезпечно: На Тернопільщині стався витік аміаку через російську ракету

У Кременецькому районі Тернопільщини стався витік аміаку через російську ракету, яку збили сили ППО. Мешканців району просять не пити воду з криниць та не ловити рибу! Людей просять не панікувати: за кілька днів ситуація стабілізується, інформують Патріоти України.

Як стався витік аміаку

За словами голови Тернопільської ОВА Володимира Труша, вчора, 4 квітня, о 23:30 над Тернопільщиною збили російську ракету. Уламки впали на склад, де були мінеральні добрива. Там пошкодили шість резервуарів: залишки мінеральних добрив потрапили в ґрунт.

Спеціалісти кілька проводили заміру і не виявили істотного зростання кількості аміаку у ґрунті та воді. Але о 17:00 виявили дещо гірші показники на території, де впала ракета.

Саме тому мешканців, які проживають поблизу русла річки Іква Кременецького району просять не пити воду з криниць та не виловлювати рибу. Її можна використовувати як технічну.

Нічого критичного не сталося

Переживати не потрібно. За 3 – 4 дні ситуація стабілізується, заспокоюють експерти.

Екологічні наслідки не є критичним. За прогнозами екологів, протягом трьох-чотирьох днів ситуація стабілізується, – написав Володимир Труш.

Крім того, влада зробила кілька важливих рішень щодо цієї ситуації:

  • Мешканцям Кременецького району доставлятимуть питну воду.
  • Рятувальники будуть розвозити технічну воду для мешканців та підприємств.


Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...