Вогневий тиск наростає: ЗСУ змусили росіян відійти на 15-20 км вглиб на лівому березі Херсонської області

Збройні сили України завдають ударів по позиціях російських окупантів на лівобережжі Херсонської області. У зв'язку із цим загарбники були змушені посунутись вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів, передають Патріоти України.

Керівник прес-центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі "Еспресо" попереджає, що ворог може загрожувати Херсону обстрілами, однак ЗСУ використовують контрбатарейну боротьбу.

Також вона наголосила, що Сили оборони беруть під вогневий контроль логістичні наземні шляхи супротивника, тому легкого підвезення резервів та боєприпасів для окупантів не буде.

Тим часом, як повідомила Гуменюк, на правому березі Дніпра продовжуються стабілізаційні заходи на деокупованих територіях, а це понад 4870 квадратних кілометрів.

Випадків все більше: Британська розвідка проаналізувала, чому РФ скидає бомби на свою територію

неділя, 12 травень 2024, 6:52

Аварійні сходження боєприпасів з російських літаків на власній території означають системну проблему, яка становить велику загрозу для цивільного населення РФ. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії. Розвідка згадує серію випадків сходження б...

В Україні успішно випробували наземні фронтові дрони з гучною назвою "Махно"

неділя, 12 травень 2024, 6:15

У 108-й бригаді ТрО пройшли успішні випробування наземних дронів Махно. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. . Зазначається, що найближчим часом наземні дрони пройдуть перевірку бойовою роботою. . Як відомо, на сьогодні є шість модифікаці...