Вогняний вал ЗСУ наростає: ОК "Південь" відзвітувало про утилізацію загарбників на своїй ділянці фронту

Як повідомляє оперативне командування "Південь", підпорядковані йому війська протягом доби виконали понад 370 вогневих завдань, знищивши понад 100 окупантів, ворожі "Гради", установки С-400, іншу російську техніку і склади боєприпасів, передають Патріоти України.

Дослівно: "За день ворог 6 разів атакував авіацією наші позиції. З важкої ствольної артилерії обстріляв Марганецьку територіальну громаду. Влучив по території промислового підприємства, потерпілих серед цивільного населення немає". Українська авіація завдала 13 ударів по логістичних і управлінських об'єктах ворожих військ.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 370 вогневих завдань, внаслідок чого знищено 108 загарбників, 5 ворожих танків, 3 системи залпового вогню "Град", 15 одиниць автомобільної бронетехніки, 10 гаубиць та гармат важкої артилерії, 120-мм міномет, 2 пускові установки С-400, радіолокатор наведення до С-300 і два склади ворожих боєприпасів у Миколаївському районі. В акваторії Чорного моря корабельне угруповання ворожих сил складається з понад десятка кораблів та катерів. На бойовому чергуванні – 2 ракетоносії в готовності до пуску 16-ох крилатих ракет "Калібр".

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...