Вогонь розгорається: У Грузії люди знову вийшли на масові протести (фото, відео)

Протести біля будівлі парламенту у Тбілісі не стихають. У суботу, 22 червня, туди прийшли декілька сотень протестувальників із вимогою звільнити усіх затриманих під час минулих демонстрацій, повідомляють Патріоти України.

Кількість людей перед парламентом збільшується, однак руху транспорту наразі нічого не перешкоджає. Серед вимог – відставка очільника Міністерства внутрішніх справ Грузії Георгія Гахарія та призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою.

Натомість у грузинському МВС закликали протестувальників, які зібралися під парламентом, поводитися в межах закону та дотримуватися громадського порядку.


Чому у Грузії спалахнули антиросійські протести?

Понад 5 тисяч людей вийшли на демонстрацію першого дня до парламенту Грузії через витівку депутата Держдуми Росії, комуніста Сергія Гаврилова.

Гаврилов прибув у парламент Грузії для участі в Міжпарламентській православній асамблеї. Він відкрив цей захід, хоча це мав зробити спікер грузинського парламенту. А ще депутат всівся у крісло спікера парламенту і проводив захід російською мовою.

  • Головне про події у Грузії:
  • Протестувальники вимагали, щоб російський депутат вибачився за свою поведінку і негайно покинув Грузію;
  • Опозиція дала правлячій партії годину для відставки голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахарії і глави Служби безпеки Вахтанга Гомелаурі;
  • 20 червня ввечері демонстранти розпочали штурм парламенту;
  • Поліція для розгону мітингувальників застосувала сльозогінний газ, ґумові кулі та водомети;
  • Учасники акції кидали у поліцейських пляшками і забирали у них щити;
  • У зіткненнях постраждали близько 240 людей;
  • Правоохоронці затримали понад 300 демонстрантів;
  • Кобахідзе пішов у відставку 21 червня, хоча про свій намір заявив ще 20 червня;
  • Протести та сутички продовжились 21 червня, люди знову вимагали відставки глави МВС та парламентських виборів за пропорційною системою.

Дивіться відео про перший день протестів у Грузії:

А як реагує Росія?

У своєму стилі. Кремль поспішив назвати масові протести "русофобською провокацією", при цьому там стурбовані безпекою росіян". Згодом Путін вирішив, що заборонить російським авіакомпаніям з 8 липня літати до Грузії і навпаки, указ вже є. Російському уряду Путін доручив вжити заходів для повернення росіян з Грузії, а МЗС – забезпечити у координації з владою Грузії безпеку громадян РФ.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: