"Вогонь стає малоефективним": Генерал Романенко пояснив, чи потрібне Україні розведення сил на Донбасі

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко переконаний, що процес розведення сил уздовж лінії розмежування на Донбасі слід продовжити. Для цього необхідно вибрати ще кілька "найбільш простих ділянок", передають Патріоти України.

Генерал дав позитивну оцінку розведенню сил, яке було здійснено на 3 ділянках: у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. На його думку, головний підсумок розведення – припинення ведення бойових дій. "Досвід попередніх трьох точок розведення показує, що це доцільно, оскільки в цих районах не ведуться бойові дії, що не гинуть наші військовослужбовці. Вогонь стає малоефективним", – підкреслив він.

На думку Романенка, доти, доки сторони не домовляться про повне відведення незаконних збройних формувань з окупованої території Донбасу "за межі кордону" України і Росії, допоки не буде вирішено питання з місцевими виборами, слід розводити сили на тих ділянках, де це можливо . "Це треба робити послідовно", – переконаний він.

Романенко додав, що подібні кроки українська сторона повинна робити не тому, що про нове розведення сил заявили в терористичній "ДНР", а тому що саме така домовленість була досягнута між президентами України і Росії під час "нормандського саміту".

Джерело: Обозреватель

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...