Воєнні злочини не можуть підлягати амністії, - дружина полоненого (відео)

Чоловіка Лариси Шевандіної схопили у його рідному місті Дебальцевому, коли він їхав до своєї матері.

Біля Верховної Ради 21 липня відбулася акція з вимогою до депутатів ухвалити законопроєкт про воєнних злочинців. Про це Лариса Шевандіна, дружина полоненого Олега Шевандіна розповіла в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими”, передають Патріоти України.

Шевандіна відповіла на питання про покарання для бойовиків “ДНР” та про ймовірність того, що серед звільнених з ОРДЛО можуть бути колишні кати. “Я сьогодні була на акції на підтримку цього закону (законопроєкт про воєнних злочинців, - ред.) біля Верховної Ради. Тому що будь-який злочин має виконавців. Такі злочини не можуть мати жодного терміну давності. Вони не можуть підлягати амністії”, - заявила Шевандіна.

Вона розповіла подробиці про те, як полонили її чоловіка. “Коли чоловіка було схоплено 1 травня 2015 року – це була дуже голосна подія. На території "ДНР" вона дуже обговорювалась. Я вважала, що його буде звільнено дуже швидко, але на жаль він в полоні більш, ніж 5 років. Я не знаю,коли він нарешті повернеться додому. Мені відомо, що чоловіка схопили на військовому блок-посту "ДНР", в його рідному місті Дебальцеве, коли він їхав до своєї матері, якій потрібна була допомога”, - пояснила дружина полоненого.

За її словами, організував викрадення командир 7-ї бригади "ДНР" Бушуєв Олександр з позивним "Зоря". А безпосереднім виконавцем викрадання був Сафронов Олександр. Через декілька днів після викрадення їй зателефонував “заступник командуючого воєнним корпусом "ДНР" Едуард Басурін та сказав, що її чоловік нібито шпигун. Тому тривалий час ОРДЛО не включає його до списків обміну, і він через це не може бути звільнений.

Вона пояснила, що чоловіка було викрадено на окупованій території разом з автівкою. А документи на автомобіль, який було викрадено з чоловіком переоформили вже на території України. А саме у Маріупольському Головному центрі МВС.

Джерело: Еспресо.ТV

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...