Воєнні злочини Росії в Україні: ПАРЄ ухвалила резолюцію з закликом терміново створити спецтрибунал

Парламентська асамблея Ради Європи на засіданні 28 квітня ухвалила резолюцію з пропозицією терміново створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів агресії Росії проти України, передають Патріоти України.

В резолюції ПАРЄ наголошується, що перед трибуналом має постати як військово-політичне керівництво Росії, так і безпосередньо ті, хто скоював злочини. За відповідний документ проголосували 115 депутатів, не було жодного голосу проти.

Згідно з резолюцією, запропонований трибунал повинен отримати повноваження на розслідування та судове переслідування злочину агресії, імовірно скоєного політичним і військовим керівництвом РФ. Також трибунал повинен мати право видавати міжнародні ордери на арешт без обмеження імунітетом держави або очільників держав, урядів та інших державних посадовців.

Згідно з документом, трибунал має бути створений групою держав-однодумців у формі багатостороннього договору, схваленого Генасамблеєю ООН, за підтримки Ради Європи, ЄС та інших міжнародних організацій.Місце розташування пропонують у Страсбурзі.

Підписанти резолюції закликали Генасамблею ООН підтримати створення такого спеціального міжнародного трибуналу.

Зауважимо, що з ініціативи української делегації до резолюції ПАРЄ внесено пропозицію використовувати конфісковані активи підсанкційних громадян Росії для компенсації Україні та її громадянам будь-якої шкоди, заподіяної війною.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...