Воєнний стан: Експерт спрогнозував, коли чоловікам дозволять виїжджати за кордон

В Україні триває воєнний стан через повномасштабне вторгнення Росії. Це автоматично означає, що лише деякі категорії чоловіків мають право на виїзд за кордон. Портал ТСН розбирався, чи зміниться такий стан речей найближчим часом, передають Патріоти України.

І, як припустив військовий експерт Петро Черник, говорити про тотальне відкриття кордонів для чоловіків можна буде нескоро. Одна з причин цього – оголошення часткової мобілізації в Росії. На думку експерта, відповідні обмеження мають логічні причини.

"Ми в стані війни. Захист своєї країни прописана в Конституції. Ворог виробляє величезну мобілізацію. Питання просте, логічне і зрозуміле - а де нам брати людей? Війна - мерзенне явище", - підкреслив він.

Також, за словами Чорниця, українським суспільством давно заволодів міф про те, що на війну повинні Вирушати в основному воїни-професіонали. На думку експерта, це твердження не відповідає дійсності. Оскільки йдеться про захист України, то війна - анітрохи вже не робота, а просте виконання обов'язку кожного громадянина, прописаного в Конституції.

Усі військовозобов'язані чоловіки зможуть залишати Україну, каже Черник, лише за однієї умови - коли закінчиться дія воєнного стану. Разом з ним припиниться загальна мобілізація і призов в армію.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...