Воєнний стан продовжать: У Раді розповіли, як відбувається мобілізація в Україні

В Україні, ймовірно, продовжать дію воєнного стану, термін якого закінчиться 23 серпня. Це пов'язано з тим, що гаряча фаза війни з Росією продовжитися і восени. Про це розповів народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Олександр Завітневич в інтерв'ю "РБК-Україна".

"У нас воєнний стан до 23 серпня. Чи закінчиться він 23 серпня? З великою ймовірністю ні. Щоб він закінчився, потрібно перемогти в цій війні. Не просто закінчити її, як хтось каже, а перемогти військовою перемогою — звільнити всі наші території", — сказав він. За його словами, багато залежить від озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, але найімовірніше гаряча фаза війни продовжиться восени.

Мобілізація в Україні

Завітневич розповів, що зараз в Україні друга хвиля мобілізації, проте продовжувати її поки що не планують. Кількість військових у ЗСУ збільшилася в рази, також нині якісніший підхід до набору бійців. За його словами, якщо у перші дні вторгнення переважала кількість, то зараз беруть в армію професійних і мотивованих людей, щоб у них було бажання служити та захищати державу.

Виїзд чоловіків за кордон

Олександр Завітневич вважає, що дозволяти виїжджати всім чоловікам під час воєнного стану неправильно через непередбачувану ситуацію на фронті. Однак, на його думку, є деякі категорії громадян, які ефективніше працюватимуть в Україні чи закордоном, допомагаючи сім'ї та державі. "Ми з військовими постійно обговорюємо це та вдосконалюємо, вносимо зміни до відповідного законодавства", — сказав він.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...