Воєнний злочинець за все заплатить, так чи інакше: Вже відомо, хто віддав наказ ударити по будинку у Дніпрі, - генпрокурор

Тип ракет, якими ворог ударив по Дніпру, РФ також застосовувала при ударі 27 червня 2022 року по ТЦ у Кременчуці, 1 липня – по Сергіївці Одеської області

Правоохоронній системі України відомо, хто віддавав злочинний наказ на знищення житлового будинку у Дніпрі. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі національного телемарафону.

Він запевнив, що буде знайдено всіх, хто причетний до цього воєнного злочину.

"Ракета, якою – ми впевнені на 99% – було знищено будинок, це той самий тип ракет, який вже застосовувався в інших випадках", – зазначив Костін.
За його словами, цей тип ракет ворог застосовував при ударі 27 червня 2022 року по ТЦ у Кременчуці, 1 липня – по Сергіївці Одеської області.
"Цього тижня буде ухвалено рішення про об'єднання всіх кримінальних проваджень, які пов'язані із загибеллю людей та руйнуванням цивільних об'єктів у нашій країні, пов'язаних із застосуванням цієї жахливої зброї. Ця ракета… є практично гіперзвуковою, її дуже складно відстежити… вона не є точною зброєю", – розповів генпрокурор.
Він також наголосив, що і в Сергіївці Одеської області, і в Кременчуці, і в Дніпрі не було жодного військового об'єкту поблизу. Це дуже далеко від лінії фронту. І це доводять, що країна-агресор принципово знищує український народ.
"У російській армії час від часу змінюють керівництво, але хочу, щоб українці знали: це саме цей підрозділ Військово-космічних сил, саме цей полк дальньої авіації керується тими ж керівниками. Тобто те, що вони зробили у Сергіївці, у Кременчуці, у Дніпрі, – все це, напевно, повністю підтримується найвищим військово-політичним командуванням країни-агресора", – заявив генпрокурор.
Нагадаємо, кількість загиблих внаслідок ракетного обстрілу Дніпра, скоєного російськими воєнними злочинцями 14 січня, зросла до 40 осіб. Серед жертв також троє дітей.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...