Воїни ЗСУ під час боїв під Бахмутом знищили близько 80 окупантів і не тільки, - речник угруповання "Схід"

Минулої доби під час боїв поблизу Бахмута українські захисники ліквідували 80 окупантів. Ще 99 поранено, одного взято в полон. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі всеукраїнського телемарафону 28 травня, передають Патріоти України.

За його словами, в районі міста-фортеці сталося лише одне бойове зіткнення. "На сьогодні ми можемо констатувати, що напрямок, який останніми місяцями був найбільш активним, Бахмут, там ворог призупинив по суті свої атаки", – сказав офіцер.

Водночас противник продовжив вражати вогнем позиції Сил оборони України – зафіксовано 250 ударів різними типами та калібрами як ствольної, так і реактивної артилерії. "У відповідь наші війська також завдавали ударів. У результаті 80 окупантів знищено, 99 отримали поранення, один потрапив у полон. Знищені дві САУ "Нона", одна САУ "Гвоздика", станція РЕБ та польовий склад із боєприпасами", – повідомив Череватий.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...