"Воюю тут за свою сім'ю, це дає мені наснаги": Нацгвардієць "Велес" розповів про бої за Бахмут (відео)

Військовослужбовець 3-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії на псевдо "Велес", який із перших днів повномасштабного вторгнення воює на Донеччині, розповів про бої за Бахмут. Також він зізнався, що дає йому наснаги воювати далі. Про це "Велес" розповів у інтерв'ю для сайту НГУ, передають Патріоти України.

Він також провів порівняльну характеристику підрозділів "Л/ДНР", найманців із ПВК "Вагнер" і регулярної армії РФПовномасштабне російське вторгнення застало "Велеса" в місті Гостомель, звідки сам родом. Ранок 24 лютого почався для нього під звуки бомбардувальників, які атакували Гостомельський аеропорт "Антонов". Він зібрав усю свою сім'ю і відвіз до батьків, а сам поїхав у Кривий Ріг, де стояв на військовому обліку.

"Прийшов до військкомату самостійно, на своєму натхненні пішов захищати своїх рідних і свою країну. Спершу мене відправили до військової частини у Полтаву, там війська мені не дуже сподобалися, оскільки це була не бойова частина. Я рвався навчитися дуже справно володіти зброєю і валити цих тварин, які прийшли до нас", – згадує "Велес".

Перші 8 місяців він провів у лавах полтавської військової частини. Виконував службово-бойові завдання на Донецькому напрямку в Новоселівці, де разом із підрозділом тримав лінію оборони та не пропускав окупантів просуватися далі. Згодом перевівся у 3-тю бригаду оперативного призначення НГ і наразі перебуває у найгарячішій точці фронту – в Бахмуті.

"У Новоселівці воювали бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР", усі місцеві – вони "гарматне м'ясо", навіть за свою країну не воюють. Настільки боязливі, що коли йде бій, попереду їде "броня" (БТР чи танк), а позаду йде піхота, то якщо підбивають якусь "броню" і вона загоряється, то вони втікають – їм страшно, вони бояться. А якщо стикаються з нашими хлопцями, то наші "валять" їх на раз", – розповідає "Велес".

Він каже, що наразі на Бахмутському напрямку, крім "вагнерівців" та бойовиків так званих "Л/ДНР", перебувають також і штатні російські формування.

"Це десант – навчені фахівці, які не відступають і не здаються. Вони поляжуть, але в полон не здадуться. "Вагнер" – це такі самі боягузи, як у "Л/ДНР". Так, вони йдуть в бій, їм там пообіцяли гроші, можливо, свободу пообіцяли, але вони отримують від нас "на горіхи" і відповідно залишаються десь позаду, вони чекають, бояться", – каже нацгвардієць.

"Велес" стверджує, що сам він не боїться війни, але хвилюється за рідних і близьких, а також за цивільних – ні в чому невинних людей, які гинуть. Каже, що зовсім не хоче цієї війни, тому перебуває на передовій і воює за те, щоб вона якнайшвидше закінчилася.

"Сили та наснаги мені дає передусім моя сім'я. Вони повинні бути вільними та щасливими. Воюю за них і за Батьківщину. Україна в моєму серці, я навіть якби перебував за кордоном десь, то однозначно повернувся б сюди та воював би за країну", – запевняє "Велес".

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...