Воювали за свою землю: Більшість загиблих в 2019 році бійців ЗСУ - вихідці зі східної України


У 2019 році в результаті бойових дій на Донбасі загинули понад 100 українських військовослужбовців. "Донбас.Реалії" склали карту, яка показує, звідки родом були загиблі українські солдати, передають Патріоти України.

Судячи по карті, в 2019 році найбільше солдатів втратила Дніпропетровська область – 16 осіб. У рідному краю – Донецькій області, за рік війна забрала життя 14 солдатів. Крім того, в боях загинуло 12 вихідців з Хмельницької області, за 11 людей з Львівської та Вінницької і 10 уродженців Луганщини.

Дев’ятьох захисників втратили Київська, Кіровоградська та Херсонська область, вісьмох осіб – Запорізька, Івано-Франківська, Миколаївська та Черкаська. В результаті ворожих обстрілів загинули 7 жителів Харківської та 6 Волинської областей. За п’ять українців з Рівненської, Сумської, Тернопільської та Чернігівської. 4 людини з Полтавської, по 3 – з Житомирської та Одеської, 2 з Закарпатської та 1 з Чернівецької.

“Тобто, росіяни вбивають в Україні не якихось западенців і нащадків Бандери, а насамперед нібито братських російськомовних жителів східної України”, – написав у себе в Twitter журналіст Денис Казанський.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...