"Воювати я не хочу": Лукашенко запевняє, що "Вагнер" не вирушав до кордону з Польщею

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відкидає заяви прем’єра Польщі Матеуша Моравецького про те, що бійці ПВК "Вагнер" вирушили до польського кордону. Про це повідомило Міноборони Білорусі, передають Патріоти України.

Лукашенко переконує, що "вагнерівці" у Білорусі начебто лише передають бойовий досвід білоруським військовим. "Раптом, чую нещодавно, розлютилася Польща, що нібито сюди йде якийсь загін, аж 100 людей. Жодних загонів ПВК "Вагнер" у 100 осіб сюди не переміщалися. А якщо переміщалися, лише для того, щоб передати бойовий досвід бригадам, які зосереджені у Бресті та Гродно", – сказав нелегітимний президент РБ.

Він додав, що має "навчати своїх військових, тому що армія, яка не воює – це наполовину армія". "Воювати я не хочу. Я не хочу, щоб гинули наші хлопці. Тому треба їх навчати. Ось вони ("вагнерівці" – ред.) передають свій досвід. Порадять, щось скажуть", – запевнив Лукашенко.

За його словами, найманці "Вагнера" перебувають під Осиповичами у центрі країни і "нікуди не прагнуть" та "абсолютно безкоштовно допомагають нам, передають досвід".

Водночас білоруський диктатор зазначив, що держава переміщатиме свої військові підрозділи по своїй території так, як вважатиме за потрібне: "Ми за планом вибудовуємо оборону, виходячи з досвіду навіть цих "вагнерівців".

"Недостатньо снарядів для нас, занадто багато російських безпілотників": Бійці ЗСУ на "нулі" мало сподіваються на план перемоги Зеленського, - The Times

субота, 28 вересень 2024, 23:40

Як пише The Times, серед українських бійців, які воюють на Донбасі, мало надії на те, що план перемоги, який президент України Володимир Зеленський презентує у США, допоможе їм стримати російські війська, передають Патріоти України. "Серед військ на ци...

Ізраїль ліквідував лідера Хезболла. Проіранські терористи заявили, що Хасан Насралла помер "як великий мученик"

субота, 28 вересень 2024, 22:25

Шиїтський рух Хезболла офіційно підтвердив загибель свого лідера Хасана Насралли. Про це оголосила пресслужба організації у Telegram в суботу, 28 вересня, передають Патріоти України. . Там наголосили, що 64-річний Насралла помер "як великий мучени...