Воювати не готові? Понад 50 % жителів Молдови "за" замороження війни в Україні й територіальні поступки РФ - опитування

Більш ніж половина опитаних мешканців Молдови вважають, що потрібно заморозити російсько-українську війну та залишити Росії окуповані території, а також виступають проти збільшення військової допомоги Україні, передають Патріоти України.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на результати опитування молдовської компанії IMAS

Деталі: У блоці щодо російсько-української війни респондентам навели п’ять тверджень і попросили зазначити, з якими вони погоджуються або ні.

58% опитаних висловили незгоду з твердженням, що міжнародна спільнота має надавати Україні більшу військову допомогу, тоді як погоджуються з ним 36% опитаних.

ГРАФІК: IMAS

55% погодилися з думкою, що "війна має припинитися і Росія має зберегти контроль над територіями, які окупувала", тоді як незгодні з нею – 35%, і 10% не визначилися.

48% підтримали твердження про те, що Росії неможливо завдати поразки у її війні проти України. 43% погодилися з твердженням, що очільник Кремля наближається до досягнення цілей, які визначив для себе у війні проти України.

З твердженням про те, що Україна має продовжувати боротьбу до перемоги, не погодилися 49%, тоді як погодилися – 43%.

Збір даних проводився протягом лютого 2024 року, всього опитали 1091 особу віком від 18 років. Вибірка вважається репрезентативною для населення Молдови, не включаючи Придністров’я; можлива похибка складає ± 3%.

На концерті Кобзона грандіозний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.05.24 орієнтовно склали:

Важка політична гра: Президент Чехії Петер Павел пояснив причину затримки обіцяних снарядів для ЗСУ і коли перша партія таки прибуде в Україну

четвер, 9 травень 2024, 7:48

Першу партію боєприпасів в рамках чеської ініціативи Україна отримає у червні. Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю ARD, опублікованому у середу, 8 травня. . "Я і наш прем'єр-міністр Петр Фіала припускаємо, що перша партія з майже 180 0...