Воював аж 2 дні: В Україні ліквідовано мобілізованого айтішника "Райффайзенбанку Росії" (фото)

Мобілізований після указу російського диктатора Володимира Путіна і відправлений на війну проти України співробітник "Райффайзен Банку" Тимур Ізмайлов був ліквідований 7 жовтня в результаті мінометного обстрілу. Про це розповів його адвокат, російський правозахисник Костянтин Єрохін, передають Патріоти України.

За його словами, Ізмайлов займав "ключову айті посаду" у російській "дочці" австрійського "Райффайзен Банку", де супроводжував роботу платіжної системи "Мир". Він нібито мав право на відстрочку, але був мобілізований 23 вересня, і вже 5 жовтня опинився в зоні бойових дій на території України.

Раніше сестра "мобіка" розповіла ЗМІ, що її брата викликали до військкомату для "уточнення документів" ще 18 вересня, за три дні до оголошення Путіним "часткової мобілізації".

За її словами, Ізмайлову у військкоматі вручили повістку на навчальні збори на 22 вересня, а на наступний день, коли він з'явився, у нього забрали військовий квиток і мобілізували. "Мобіка" відразу відправили у військову частину Наро-Фомінська, а після в Бєлгородську область. І хоча він мав отримати відстрочку як IT-фахівець в системно-значимому російському банку, це у військкоматі проігнорували.

"Списки з Центробанку РФ на відстрочку досі не дійшли до військкомату. Списки ЦБ подав до Генштабу 28 вересня", - пише Єрохін.Адвокат також додав, що ні Міноборони РФ, ні військова прокуратура ніяких даних про загибель Ізмайлова йому не надали.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...