"Воював на боці України": У Москві судять 72-річного американця, який прожив кілька років у Харкові з місцевою жінкою

В Москві розпочався суд над 72-річним громадянином США, якого звинувачують в тому, що він нібито воював на боці України як найманець. Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило російське пропагандистське агенство РИА Новости, передають Патріоти України.

Обвинувачений — 72-річний американець Стефан Хаббард зі штату Мічиган. З 2014 року він проживав в Україні. За версією Слідкому Росії, він «воював на стороні України як найманець». При цьому не уточнюється, де і коли затримали Хаббарда. На засідання суду його привели співробітники військової поліції. «Ми знаємо про повідомлення щодо арешту громадянина США. Через обмеження конфіденційності не можемо надавати додаткові коментарі», — йдеться в заяві посольства США в Москві.

Радіо Свобода пише, що у 2014 році Стефан Хаббард переїхав до Харкова, де жив із місцевою жінкою, яка згодом його залишила.

Зазначається, що наприкінці травня 2022 року, через три місяці після початку повномасштабної війни Росії проти України, в Telegram-каналах та медіа, близьких до російського уряду, з’явилося відео, на якому чоловік, що називається Стефаном Джеймсом Хаббардом, заявив, що переїхав до Ізюма Харківської області.

Пізніше, 27 травня, жінка з ім'ям Тріша Хаббард Фокс написала, що її брат, Стефан Джеймс Хаббард, «був викрадений в Україні майже три роки тому». Вона також повідомила, що є два відео, на яких його зв’язаного «б’ють російські чеченські солдати-повстанці».

"45 років безперервної експлуатації": У Нідерландах попрощалися з останніми винищувачами F-16, які мають передати Україні (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 22:04

У Нідерландах зняли з озброєння останні винищувачі F-16, які планують передати Україні. У п’ятницю, 27 вересня, Міноборони країни «офіційно попрощалося з легендарним літаком». Про це повідомили у Міноборони Нідерландів, передають Патріоти України. У Мі...

"Ми обидва хочемо справедливої угоди щодо завершення війни": Трамп зробив заяву після зустрічі із Зеленським

п’ятниця, 27 вересень 2024, 20:16

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп після зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським відповів, чи змінив він погляд на те, як має завершитись війна Росії проти України. Відео розмови оприлюднив Fox News, пере...