Воював проти України, а потім... спокійно повернувся додому: На Волині спіймали солдата армії РФ і засудили на 12 років в'язниці

На Волині 12 років тюрми за державну зраду отримав уродженець України, який під час війни добровільно пішов служити до армії Росії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України.

Зазначається, що уродженець Чернівецької області, проживаючи на території РФ, добровільно вступив на військову службу. "У 2016-2019 роках він був розвідником взводу управління артилерійської батареї 20-ї окремої мотострілецької бригади у складі "південного військового округу збройних сил РФ", - повідомляє Офіс генпрокурора.

В СБУ додали, що цей громадянин України у 2009 році виїхав на постійне проживання до РФ і отримав там російський паспорт. У 2013 році його призвали на строкову військову службу до лав збройних сил РФ, а вже в 2016 році він підписав кількарічний контракт із ворожою армією.

"Там його призначили до складу 20-ї окремої мотострілецької бригади (місто Волгоград). Встановлено, що це військове з’єднання брало активну участь у бойових діях проти сил АТО на сході України", - зазначають в СБУ.

По закінченню контракту і після початку повномасштабного вторгнення РФ зрадник вирішив повернутися в Україну. Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні 2022 року на території Волинської області, куди він в’їхав, прикриваючись українським паспортом.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) і призначив 12 років тюрми. В прокуратурі повідомили, що рік до вироку суду він перебував під вартою.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...