Воював ще з 2014-го: Під Харковом жив і працював диверсант із групи найманців "Вагнера" (фото)

Слідчі заочно оголосили підозру 39-річному мешканцю селища Васищеве Харківського району, який є найманцем приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі, передають Патріоти України.

Як установило слідство, чоловік вступив до так званої ротно-тактичної групи "Карпати", що входить до складу приватної військової компанії "Вагнер", у 2014 році. Найманці проводять диверсії в тилу української армії.

База ротно-тактичної групи "Карпати" знаходиться в Краснодарському краї (Росія). Через деякий час чоловік був призначений на посаду стрілка та воював на боці Росії на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області. У 2015 році отримав від окупантів нагрудний знак "Георгиевский крест Донецкой Народной Республики".

Чоловік має сторінку у соцмережі "ВКонтакте", яка заборонена в Україні з 2015 року. За інформацією прокуратури, серед його друзів у соцмережі — бойовики так званих "ДНР", "ЛНР" та вагнерівці. Після 24 лютого цього року вагнерівець перебазувався на харківський напрямок.

Підозру жителю Харківської області сформували за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності незаконного збройного формування) Кримінального кодексу України.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...