Воля в обмін на 3 800 000 000: У СБУ пояснили, чому Коломойський не платить заставу, щоб вийти із СІЗО

Внесені як застава кошти мають мати легальне походження. Це може бути причиною, чому бізнесмен Ігор Коломойський досі не вніс заставу в 3,8 млрд грн, яка б звільнила його з-під варти.

За підрахунками Forbes, станом на вересень 2023 року статки Коломойського становили $835 млн. Тому 4 млрд грн на заставу – а це трохи більше ніж $100 млн – у бізнесмена та його оточення теоретично мають бути.

"Але офіційно він (Коломойський. – Ред.) не дуже заможний. Хто вам сказав, що в нього є такі легальні кошти?" – запитує LIGA.net співрозмовник в СБУ.

Теоретично такі суми могли бути у його партнерів – Геннадія Боголюбова, Михайла Кіпермана або Ігоря Палиці. Але той самий Кіперман в червні цього року також отримав підозру від БЕБ та СБУ і перебуває у Швейцарії.

"Хтось боїться, а хтось вже не бачить сенсу допомагати Коломойському", – розмірковує джерело в СБУ.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...