Воллес розповів, коли вирішуватиметься питання про вступ України до НАТО

Питання членства України у НАТО буде вирішуватись після завершення російської агресії, наразі дане питання не стоїть. Про це заявив голова Міністерства оборони Великої Британії Бенкет Воллес під час пресконференції з німецьким колегою Борисом Пісторіусом у Берліні, передають Патріоти України.

"Про членство України в НАТО наразі не йдеться. Україна перебуває у вирі війни", - заявив Воллес. Разом з тим міністр наголосив на важливості зміцнення обороноздатності України. Він зазначив, що ЗСУ мають мати можливість стримувати російську агресію зараз та після завершення бойових дій.

Воллес зазначив, шо рішення щодо вступу України до НАТО є політичним, тому вирішуватиметься вже після завершення війни. Водночас Україна повинна отримати дорожню карту вступу до Альянсу.

Він підкреслив, що Лондон та Берлін є лідерами серед країн Європи, які підтримують Україну. Воллес підкреслив, що зброя, яку від Британії та Німеччини отримала Україна, вже допомагає та відіграє важливу роль на полі бою в Україні.

"Велика Британія і Німеччина посилають сигнал Росії про неприпустимість агресії, про те, що вона не може виграти цю війну, що вона має залишити Україну в спокої", - додав Воллес.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...