Волонтери з Нідерландів вціліли дивом: Перші хвилини після удару росіян по багатолюдному кафе в центрі Краматорська (відео)

У мережі з’явилися кадри перших хвилин після того, як увечері 27 червня Росія вдарила двома ракетами Іскандер по багатолюдному кафе в центрі Краматорська. Відеокадри опублікувало видання "Новости Донбасса", передають Патріоти України.

На них все ще чути звук сирен повітряної тривоги. На кадрах видно волонтерів із Нідерландів на ім'я Френк і Коен, які, за даними видання, працюють на Донбасі в рамках гуманітарної місії й дістали лише легкі поранення. Пізніше один з іноземців розповів, що в момент удару вони перебували в кафе і лише дивом вціліли.

Волонтери виявилися не єдиними іноземцями, які були в епіцентрі трагедії. Під час удару по центру Краматорська 27 червня поранення отримали також троє громадян Колумбії. Українська письменниця, яка їх супроводжувала, поранена і перебуває у важкому стані. Про це повідомили ВВС Україна в організації Aquanta Ucraina (Тримайся, Україно — група підтримки України в Латинській Америці).

Поранено засновника цієї організації, колумбійського депутата Серхіо Харамільйо, письменника Ектора Абада і журналістку Каталіну Гомес. Вони дістали легкі поранення.

Увечері 27 червня російські окупанти завдали два ракетні удари з ОТРК Іскандер по Краматорську Донецької області. Влучили в кафе в центрі міста, в районі якого перебувало багато людей. На ранок 28 червня відомо про дев’ятьох загиблих, серед яких троє неповнолітніх дітей, і 60 поранених.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...