Вона ще вірить у можливість "домовитися"? Зурабішвілі закликала Кремль письмово зафіксувати відмову від окупації Грузії

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала Кремль письмово зафіксувати відмову від окупації територій грузинської держави в рамках можливої угоди про мир між РФ та Україною, інформують Патріоти України.

У своєму інтерв'ю для Bloomberg політик заявила, що питання перемоги України у війні з РФ впливає на подальшу окупацію Абхазії та Північної Осетії з боку Володимира Путіна. "Росія повинна зрозуміти, де її кордони. Грузинські питання повинні бути на столі переговорів, тому що ніхто не повинен думати, що ця війна може бути вирішена без відступу Росії з усіх окупованих територій в регіоні", - сказала вона.

При цьому Зурабішвілі зазначила, що Росія вже майже програла війну в Україні. "Росія вже практично програла битви, якщо не повністю війну", - сказала вона.

Окупація Грузії з боку військ РФ

У 2008 році Росія розв'язала війну проти Грузії й направила на її території свої війська з метою окупації Південної Осетії та Абхазії. Після п'яти днів вторгнення російській армії вдалося забрати близько 20% грузинських територій й проголосити там незалежні "республіки".

На тлі початку повномасштабної агресії РФ проти України в грузинському парламенті заявили, що бачать перспективу для деокупації територій Грузії.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...