"Вона вмиває руки": Чорновол і Портнов з різних сторін "обступили" Венедіктову і скаржаться

Андрій Портнов звинуватив Ірину Венедіктову у тому, що позиція прокуратури щодо Чорновол занадто м’яка.
Ірина Венедіктова. Фото: Українська правда.

Екс-нардепка Тетяна Чорновол, якій повідомили про підозру у вбивстві під час пожежі в офісі "Партії регіонів", заявила, що генпрокуратура перекладає відповідальність за запобіжний захід їй на екс-заступника глави АП часів Януковича Андрія Портнова. Портнов також незадоволений діями прокуратури. Про це стало відомо із постів на Facebook-сторінці Чорновол і у Telegram-каналі Портнова, передають Патріоти України.

Чорновол повідомила, що запобіжний захід їй має обирати суддя Печерського райсуду Сергій Вовк, якого колишня нардепка вважає "суддею Портнова". При цьому в офіційному клопотанні прокуратури йдеться про "застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту" для Чорновол.

Екс-нардепка вважає, що суддя може застосувати суворішу санкцію, а таким клопотанням генпрокурор Ірина Венедіктова просто перекладає відповідальність із себе на Портнова. "Венедіктова умиває руки і перекладає відповідальність за взяття під варту на Портнова. Суддя має повне право на жорсткішу санкцію, тим паче, що стаття серйозна і відповідальність - "вишка".

При цьому Портнов звинуватив Венедіктову у тому, що позиція прокуратури щодо Чорновол занадто м’яка. "Прокурори і слідчі ДБР, які підкоряються Венедіктовій офіційно в письмовому клопотанні просять суд не брати під варту підозрювану у вбивстві Чорновол. Це все, що вам потрібно знати про позицію влади до вбивств і їх рефлексії по відношенню до Майдану. Герой Майдану, скоїв вбивство, організував масові розстріли - на свободу", - написав він.

На боці Москви? Названо країни, які найменше підтримують членство України в ЄС і НАТО

субота, 4 травень 2024, 6:56

Серед усіх країн центрально-східної Європи найменше прихильників інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО - в Угорщині та Словаччині. При цьому серед словаків за останні роки поменшало тих, хто хотів би бачити нашу державу у західних інституці...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...