"Воно для нас тягар, але...": У Росії відповіли на заклик Санду вивести війська з Придністров'я

Росіяни заявили, нібито Молдова спробує "силою повернути території".
Майя Санду. Фото: Рейтерс.

У РФ сказали, що виведення російських військових з Придністров'я може привести до дестабілізації в регіоні. Таку думку озвучив заступник директора Інституту політичного і військового аналізу Олександр Храмчихін, передають Патріоти України.

Він вважає, що Молдова може спробувати силою повернути Придністров'я за допомогою України і Румунії. При цьому Храмчихін зазначив, що складність виведення російської армії буде залежати від юридичних аспектів процесу, і припустив, що військових буде простіше виводити через Румунію, ніж через Україну.

"На мій погляд, Придністров'я для нас тягар суто з географічних причин: з ним немає спільного кордону, немає виходу до моря, і при цьому воно відрізано від нас ворожою Україною. Нічого, крім проблем, воно нам не створює. Але що буде в разі вимоги Молдови про негайне виведення військ, сказати складно. Очевидно, Росія постарається якось цього уникнути. Нам здається, що ми утримуємо там якісь позиції", - висловився він.

На думку іншого експерта з Асоціації військових політологів Андрія Кошкіна, виведення російських військових - серйозний проєкт, який не вирішується швидко та повинен призводити до чітких певних наслідків.

Джерело: РБК-Україна

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...