"Вони бачать, що в них не виходить, але...": Речник ОТУ Сіверськ прокоментував нібито наміри Кремля витіснити ЗСУ з Курщини до лютого

Речник ОТУ Сіверськ Вадим Мисник заявив, що інформація про те, країна-агресор Росія нібито відклала до 1 лютого термін витіснення українських військ з територій Курської області, може бути хибною. Про це він повідомив в етері телемарафону Єдині новини у вівторок, 22 жовтня, передають Патріоти України.

«Ми не надаємо особливого значення таким заявам, оскільки це можуть бути хибні повідомлення для того, щоб ми розслабились. У нас є дані розвідки, ми бачимо, хто проти нас воює та які сили перекидає ворог. Відповідно, проводимо контрдії, щоб продовжувати утримувати Курську операцію, захищати ці території та нищити його тут», — сказав Мисник.

Він підкреслив, що російські війська з перших днів операції намагаються витіснити Сили оборони України. «Але ми бачимо, що ці дедлайни спочатку рахувалися днями, потім тижнями, місяцями. Зараз мова йде про кінець зими. Тобто, вони бачать, що у них нічого не вийде. Їхні зухвалі, оголошені їхньою пропагандою, контрнаступи, коли вони вже там і Суджу в оточення взяли тощо — не працює», — наголосив речник.

За словами Мисника, на цьому напрямку спостерігається перекидання ворогом десантних та морських піхотних підрозділів, які мають виконувати штурмові завдання. «Є чимало техніки броньованої військової. Ми її тут уже дуже добряче проріджуємо. Наші Сили оборони виконують бойові задачі, дають їм відсіч», — додав він.

21 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що замість буферної зони на території України, яку планували росіяни, Сили оборони створили буферну зону поблизу українського кордону на російській території.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...