"Вони брешуть, ми знаємо, що вони брешуть, і вони знають, що ми знаємо, що вони брешуть": Родичі загиблих рейсу MH17 дали емоційні свідчення у Гаазі щодо кривавого злочину Москви

Сьогодні, 6 вересня, в судовому комплексі "Схіпхол" слово мали 9 родичів загиблих рейсу МН17. Завтра в суді повинні виступити ще 8 рідних загиблих, зазначають Патріоти України.

Голландка Ріа ван дер Стін, яка в катастрофі МН17 втратила батька і мачуху, першою виступала в суді. Свій виступ жінка почала російською, заявивши, що родичі загиблих знають, хто винен у трагедії.

Ван дер Стін процитувала Олександра Солженіцина: "Вони брешуть, ми знаємо, що вони брешуть, і вони знають, що ми знаємо, що вони брешуть".

"Що відчули б на нашому місці ті, хто скоїв цей злочин? Якби вони стали жертвою політичного кошмару, в який їхня країна навіть не була втягнута? Що відчув би Путін і його корумпований режим", - заявила австралійка Ванесса Різк, яка втратила в катастрофі батьків.

У цілому слово в суді будуть мати понад 90 родичів загиблих у катастрофі MH17 - із Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії, Канади.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

19 червня 2019 року JIT назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування ракетного комплексу "Бук", яким було збито літак рейсу МН17. Троє із них - росіяни. Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час знищення літака полковник ГРУ ГШ Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов, на той час - заступник голови "розвідувальної служби ДНР". Четвертий - українець Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР". Всіх їх було оголошено в міжнародний розшук.

9 березня 2020 року в Нідерландах почалися засідання суду у справі МН17.

7 червня 2021 року почався розгляд справи по суті. Бойовики Ігор Гіркін і Леонід Харченко, а також російський генерал Сергій Дубинський, які є підозрюваними у справі, не з'явилися на засідання.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...