"Вони думали, що вони вийдуть...": Курська операція зірвала плани Путіна щодо припинення вогню, - експерт

Операція українських захисників у Курській області зірвала очікування Росії щодо можливого припинення вогню восени. Тому російський диктатор Володимир Путін вдався до терору. Про це у коментарі "РБК-Україна" заявив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Експерт звернув увагу, що росіяни останнім часом почали відносно часто застосовувати балістичну зброю, у тому числі й неточні ракети, які надала Північна Корея.

"Чому запускають, бо корейці ще дадуть, а якщо прилетить у якийсь цивільний квартал, можливо, Україна піде на якісь умови невигідного компромісного миру. Путін же сказав, що "треба вигнати бандитів" з Курської області й тоді, можливо, будуть переговори", - наголосив він.

Мусієнко нагадав, що командир чеченського спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов в інтерв'ю китайському журналісту до початку Курської операції дав прогноз, що "ще два місяці - й "СВО" закінчиться".

"Вони думали, що вони вийдуть на припинення вогню восени після битв на сході, коли виснажаться і коли дійдуть до чогось, а тут Курськ все зламав. І ось те, що Курськ все зламав, це дуже бісить і турбує Путіна ", - зазначив експерт. Тому, на думку Мусієнка, Путін відновив терор мирного населення, щоб змусити Україну вийти з Курської області та піти на поступки.

"Ми не інформували дуже багато інституцій в нашій державі": Зеленський розповів, чи попереджав Байдена про Курську операцію

четвер, 5 вересень 2024, 14:02

Президент України Володимир Зеленський сказав, що не інформував адміністрацію президента США Джо Байдена про плани розпочати операцію в Курській області Росії. Про це глава держави повідомив у інтерв’ю NBC News, передають Патріоти України. Зеленський з...

Відправив бійців на смерть і отримав звання "героя": У Росії плачуться, що їх командир "утилізує" війська Путіна

четвер, 5 вересень 2024, 12:00

У Росії скаржаться на командира Олексія Ксенофонтова, відомого під позивним "Тигр". Він займається "утилізацією" військ кремлівського диктатора, за що отримав звання "героя", передають Патріоти України. Про це повідомляють російські Telegram-канали. Ро...