"Вони дуже впливові": Арестович назвав дві країни НАТО, які не хочуть бачити Україну в Альянсі

Речник української делегації в ТКГ по Донбасу і радник глави ОП Олексій Арестович назвав країни, які насправді не хочуть бачити Україну в НАТО, виступаючи проти такого рішення. В ефірі телеканалу ICTV Арестович заявив, що Україна технічно готова до вступу в Альянс з 1994 року, однак протягом декількох десятків років рішення відкладається з суто політичних причин. При цьому, на його думку, скептично до цієї ідеї ставляться кілька країн Європейського Союзу, проте головними противниками є дві найвпливовіші - Франція і Німеччина. Фрагмент відео з заявою Арестовича був опублікований на YouTube-каналі програми напередодні, передають Патріоти України.

"Це чисто політичне рішення насправді. Справа в тому, щоб переконати скептиків, які були скептиками в 2008-му, які є скептиками зараз. Ми можемо їх прямо назвати: Франція, Німеччина. Ну і ще кілька країн. Можливо, Італія, Словенія, Угорщина. Мова про те, щоб працювати з ними", - зазначив він.

Арестович заявив, що проходив навчання у військовій академії Великобританії і давно відстежує питання інтеграції держав в НАТО. Він нагадав про заяву президента Сполучених Штатів Байдена, за словами якого, військовий конфлікт на Донбасі не є причиною, яка може перешкодити вступу України в Альянс. "Це поширений міф", - заявив він.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...