"Вони не бажають покласти край конфлікту": Кравчук відкрито пройшовся по Росії на засіданні Радбезу ООН

За словами Леоніда Кравчука, обструкції і блокування стають практичною нормою поведінки російської делегації в ТКГ по Донбасу.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук під час засідання Радбезу ООН, присвяченого 6-річчю Мінська-2 заявив, що Росія не бажає припиняти агресію на території України і на Донбасі, інформують Патріоти України.

За словами Кравчука, обструкції і блокування стають практичною нормою поведінки російської делегації в ТКГ по Донбасу. "Через штучну обструкцію роботи ТКГ на політичному треку так і не був досягнутий прогрес у розгляді робочих пропозицій України щодо імплементації політичних аспектів, загальних узгоджених висновків на Паризькому саміті Нормандського формату. Досі не отримано належної реакції російської сторони на наші дії на інших напрямках. Обструкції і блокування стають практичною нормою поведінки російської делегації в ТКГ", - сказав Кравчук.

Він також розповів, що Росія продовжує поставляти озброєння на утримувані території і "перетворила окуповані райони Донецької та Луганської областей, а також Крим на свій військовий форпост". "Кремль не прийняв рішення покласти край конфлікту", - сказав перший президент України.

Кравчук додав, що на окупованих територіях посилюються екологічні проблеми, в тому числі і з радіацією – через неправильну експлуатацію окупантами шахт.

Зеленський заявив, що Україна зможе вступити до НАТО тільки після перемоги у війні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:57

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу після перемоги у війні з Російською Федерацією. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на президента Володимира Зеленського під час зустрічі з офіцерами, які проходять курси професійної військової...

Особлива ставка: Сі Цзіньпін збирається вбити клин між Європою і США, - Bloomberg

вівторок, 30 квітень 2024, 15:58

Як пише Bloomberg, візит президента Китаю Сі Цзіньпіна до Франції, Сербії та Угорщини має показати, що Пекін може запропонувати ЄС набагато більше, ніж Сполучені Штати Америки, передають Патріоти України. У Міністерстві закордонних справ КНР повідомили...