"Вони не "найманці": У посольстві розповіли про роботу над звільненням британців

Пані посол розповіла про роботу над звільненням військовополонених британців / скриншотВеликобританія робить усе можливе для звільнення британців Шона Піннера й Ейдена Асліна, яких взяли у полон і засудили до страти в "ДНР". Про це Мелінда Сіммонс, пані посол Сполученого Королівства в Україні, розповіла в інтерв’ю, передають Патріоти України.

"Це – фіктивна справа. Говорити про них як про найманців - абсолютно неприпустимо. Вони – не найманці. Вони – військовополонені. Вони воювали на основі того самого контракту, що й українці, на таких же умовах, як і ЗСУ. Вони мають права, які порушує Росія. Саме тому Росія має дотримуватися їхніх прав", - сказала Сіммонс.

Вона наголосиила, що Великобританія робить усе, що в її силах. "Наразі найважливішим є те, щоб права цих двох військовополонених повністю дотримувалися", - сказала пані посол.

Аслін і Піннер були захоплені в полон в обложеному місті Маріуполь у квітні. Це сталося після того, як їх підрозділ, що стримував російську армію протягом 48 днів, здався.

Аслін - морський піхотинець з Ньюарка, Піннер - колишній британський солдат Королівського англійського полку. Вони обидва переїхали в Україну в 2018 році і підписали військові контракти з українською армією. Сім'я Брахіма Саадуна повідомила, що він записався контрактником в українську армію в 2021 році. Попри це, РФ називає контрактників "найманцями".

Ватажок "ДНР" Денис Пушилін засумнівався в перспективі їх передачі Україні під час обміну. "В першу чергу я повинен керуватися рішенням суду, яке було прийнято. За характером тих статей, тих правопорушень, які вони вчинили, я не бачу підстав і передумов для їх помилування", - сказав він минулого тижня і додав, що суд "виніс абсолютно справедливе покарання" трьом бійцям.

Джерело: UA:Суспільне

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...