"Вони показали карти": Столтенберг розкрив деталі, як РФ брехала НАТО перед вторгненням в Україну

РФ на останніх зустрічах із НАТО перед вторгненням в Україну брехала Альянсу. Російська сторона заявляла, що не має наміру нападати. Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України.

Він уточнив, що останнє засідання Ради НАТО-Росія під його головуванням відбулося у січні 2022 року напередодні повномасштабної війни в Україні.

За словами Столтенберга, Російська Федерація вимагала, щоб НАТО вивело всі свої війська зі східної території Альянсу.

"Це було абсолютно неприйнятним для нас, але я вірю в діалог. Тому ми знову сіли з ними за стіл переговорів", - зазначив генсек НАТО, який незабаром покине свою посаду.

Столтенберг додав, що на цій зустрічі були присутні два заступники міністра закордонних справ та оборони РФ. Вони стверджували, що Росія не має військових планів і більше того, нібито їхня країна перебуває під загрозою з боку України. Також російська сторона надала карти, але в них був нюанс.

"Вони показали карти, ймовірно, щоб довести, що Росія оточена НАТО. Але навіть ці карти були неправильними. Наприклад, Данія взагалі не була позначена як територія НАТО. Це було неймовірно", - повідомив Столтенберг.

Генеральний секретар додав, що досі не знає, в чому причина таких карт, а саме – чи це було навмисне, чи це була погана підготовка росіян.

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....