"Вони послідовно грають на загострення": Пономарьов пояснив, чому Путін закрив авіасполучення з Туреччиною на півтора місяця

Російський президент Володимир Путін влаштував Туреччині політичний демарш через її геополітичні маневри, зокрема військову допомогу та міжнародну підтримку України. Про це сказав колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов, коментуючи рішення Кремля про припинення авіасполучення між Туреччиною і Росією до 1 червня 2021 року, передають Патріоти України.

"Це дійсно демарш. Турки постійно нарощують військові поставки в Україну, особливо безпілотників, плюс риторика щодо військових кораблів, що пропустять, а що ні – ось це Москву, звичайно, дратує дуже сильно. Кремль вирішив відреагувати", – уточнив Пономарьов.

За його словами, закрите авіасполучення і скасування туристичних чартерних рейсів стало неприємністю більше для росіян, ніж для турків. Це не той випадок, як було 2018 року (тоді Туреччина збила російський бомбардувальник Су-24, який порушив її повітряний простір. – Ред), коли закриття авіасполучення поміж країнами дійсно стало несподіваним для турецької сторони.

"Російські туристи – важлива тема в Туреччині, але там зараз розпал епідемії коронавірусу, через що введено багато посилень і локдаунів. Пасажиропотік набагато менший і чимало хто психологічно готовий до різного роду обмежень", – зазначив Пономарьов.

Водночас, за його словами, Туреччина – єдина країна, яка робить політичні кроки не на рівні якихось особистісних інтересів окремих політиків, а на основі довгострокової і продуманої політики.

"Вони послідовно грають на загострення по всьому периметру для підвищення власного лідерства. Нічого нового Ердоган Зеленському не сказав, окрім підтримки України вступити в НАТО. Але з огляду на маргінальне становище самої Туреччини в НАТО, цю заяву варто розглядати як помітну рукавичку, кинуту не тільки Росії, але й Німеччині з Францією", – уточнив політик.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...